Kreće podjela žutih i plavih posuda za razvrstavanje otpada

Manje od tri mjeseca dijeli nas od uspostave novog sustava gospodarenja otpadom po principu razvrstavanja otpada na kućnom pragu, a čiji preduvjet je i podjela 20-tak tisuća novih posuda korisnicima usluga VG Čistoće. Nakon što su u proteklom razdoblju razdijeljene smeđe posude i komposteri, krenula je podjela žutih i plavih posuda. Prvi na redu bit će korisnici u Kurilovcu, Plesu i Rakarju.

Nakon završetka ovog dijela predaje posuda nastavit će se podjela i po ostalim naseljima Grada Velike Gorice.

Molimo korisnike da preuzete posude ne koriste do pune uspostave novog sustava gospodarenja otpadom početkom ožujka sljedeće godine, o čemu ćete biti obavješteni, jer još nisu ispunjenju uvjeti za preuzimanje razvrstanih frakcija otpada iz tih posuda.

Prilikom podjele smeđih posuda najviše je posao usporavalo potpisivanje dokumentacije o preuzimanju posuda s obzirom da velik broj korisnika ne može biti kod kuće za vrijeme radnog vremena. Podjela plavih i žutih posuda ipak će ići znatno brže jer ćemo svim korisnicima ostaviti posude, a oni koji nisu kod kuće dobit će dokumentaciju koju kasnije elektronskom poštom, ili osobno, mogu predati VG Čistoći.