PODJELA SMEĐIH POSUDA U GRADIĆIMA, DRUGI TJEDAN KREĆE SE PREMA BREGIMA

Djelatnici VG Čistoće ovoga su tjedna smeđe posude za razvrstavanje biootpada podijelili korisnicima u naselju Velika Mlaka, a već danas tri ekipe s podjelom su krenule u Gradićima.

Nakon što se završi podjela u Gradićima i susjednoj Petrovini nastavljaju podjelu u Donjoj i Gornjoj Lomnici, Lukavcu, a nakon čega se kreće prema Vukomeričkim goricama. Redoslijed podjele bit će Gudci i Peršinovec, Dubranec, Vukomerić, Bukovčak, Gustelnica, Prvonožina, Petravec, Cerovski vrh, Cvetković brdo i Jerebić.   

Podsjetimo, korisnici imaju mogućnost odabrati komposter, ukoliko žele svoj kućni biootpad pretvarati u kompost, ili smeđu posudu za biootpad čiji sadržaj će preuzimati na odvoz VG Čistoća (korisnici u stambenim zgradama posude će dobiti prije početka odvoza u 2022. godini). Sukladno usvojenoj Odluci o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Grada Velike Gorice oni korisnici u kućanstvima koji preuzmu komposter umjesto smeđe posude te neće predavati biootpad na odvoz imat će umanjenu cijenu usluge odvoza otpada, mjesečno za 7 kuna.

Molimo korisnike da preuzetu smeđu posudu za biootpad ne koriste do pune uspostave novog sustava gospodarenja otpadom početkom sljedeće godine, o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni, jer još nisu ispunjenju uvjeti za preuzimanje biootpada iz tih posuda.

Ako za vrijeme podijele niste bili kod kuće, svoju posudu za biootpad ili komposter možete podići u sjedištu VG Čistoće na adresi Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45. Također možete preuzeti i ispuniti obrazac Zapisnika objavljen na stranicama VG Čistoće kojim netko drugi može preuzeti vašu posudu za biootpad.

Nakon podjele posuda za biootpad u predstojećem vremenu korisnicima će se predati i žute te plave posude za razvrstavanje otpada, a što su pretpostavke za uspostavu novog sustava zbrinjavanja otpada na području Grada Velike Gorice koji nas očekuje za nekoliko mjeseci

Tagovi: